Haber

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Nitelikli gelecek, nitelikli insanların sırtında yükselir

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, “Nitelikli bir gelecek ancak nitelikli insanların sırtında yükselir. Onun için bizim asıl meselemiz nitelikli, her alanda başarılı, güçlü, güçlü insanlar yetiştirmektir. ilim, irfan ve irfanla donatılmış, feraset, liyakat ve yeterlilikle donatılmış, medeniyet değerleriyle donanımlı gençlerimizi yetiştirmektir” dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Uşak’ta düzenlenen 20. İmam Hatipliler Kongresi’ne katıldı. Uşak Üniversitesi’nde düzenlenen programa Kurtulmuş’un yanı sıra, Uşak Valisi Turan Ergün, Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Lider İmam Hatipliler Derneği Lideri Abdullah Ceylan, Uşak İmam Hatipliler Derneği (UŞİMDER) katıldı. Önder Harun Kaya, Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kongrede konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, “Nitelikli bir gelecek, nitelikli insanların sırtında yükselir. Onun için bizim asıl sorunumuz nitelikli insan yetiştirmek, her alanda başarılı olan gençlerimizi yetiştirmektir. Alanında güçlü, ilim, irfan ve irfanla donatılmış, bilge, ehil ve yetkin, medeniyet değerleriyle donatılmış, “Nitelikli bir gelecekten bahsediyorsak böylesine büyük bir gençlik takımının yetiştirilmesi bizim için değerlidir. her alanda. Kaliteli bir gelecek, gerçek insanların geçmişi unutmadan yapabileceği bir şeydir” dedi.

‘İMAM HATİP MESELESİ SADECE OKUL ÇEVRESİNDE YAPILAN MÜCADELE DEĞİLDİR’

İlki yapıldığı zamanları hatırladığı 20. İmam Hatip Kongresi’nin bugün yapılıyor olmasının önemli ve değerli olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “İmam hatip davasını benimsemiş bir ailenin ferdi olarak bunu içselleştirdim. küçük yaşlardan itibaren sorun, burada gösterilen belgesellerdeki yüzleri hatırlamak. Çok kısaca söylüyorum, bugün geldiğimiz noktayı çok iyi anlamamız gerekiyor. Nereden geldiğini unutanlar nereye gideceklerini asla tahmin edemezler. İmam hatip sorununu, Türkiye’de yeniden var olma mücadelemizi, bu milletin kendi kökleriyle bütünleşme mücadelesinin hangi aşamalardan geçtiğini, sadece manada değil, yaşadığımız süreçleri de unutmamalıyız. geçmişte yaşananlarla hesaplaşmanın yanı sıra geçmişten ders alarak nitelikli bir geleceğe daha iyi yürümek için… Küçük çocuklarımızın okul önünde ağlatıldığı günleri, çaresizliğin yaşandığı günleri hatırlıyorum. ebeveynleri hakkında bir peri masalı olarak değil, gerçek bir benzetme olarak. Türkiye’deki birçok anti-demokratik geçiş noktasına kendi hayatında şahit olmuş biri olarak, bu mücadelenin Türkiye’nin nitelikli geleceği açısından ne anlama geldiğini çok iyi anladığımı söylemek isterim. İmam hatip sorunu sadece okul etrafında verilen emeklerden ibaret değil” dedi.

‘İMAM HATİP LİSESİ DE BİR BAŞARI HİKAYESİDİR’

Cumhuriyet tarihinin bu topraklarda en büyük sosyal tabanını bulan sosyal projelerin başında imam hatip okullarının geldiğini belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Toplumun farklı kesimleri yemedi, içmedi, o okulları yaptırmadı, o okullarda öğrenci yetiştirmedi, sırtında çuvallarla çocuklara yemek taşımadı, çocukların geleceğini güvence altına alma çabası içinde oldu. Bu çabayı da unutmamamız lazım. ortak ve gerçekten güçlü bir proje. Öğrenci sayısının 60 bine düştüğü günleri hatırlıyorum. Bugün 1.5 milyonluk öğrenci ordusuyla imam hatip liseleri aynı zamanda başarılıydı. Bizden önceki nesiller yoksullukla mücadele ediyordu. , kıtlık, yoksunluk ve ne yazık ki baskı altında olmak. Çok şükür, onların ektiği tohumlar sayesinde bugün varlık, güç ve bundan sonraki süreçler için sahip olduğumuz imkânlar sınavıyla karşı karşıyayız. Sınavımızın daha zor olduğuna inanıyorum. Kaliteyi artırmak için elimizden geleni yapacağız.”

‘BİZ BÜYÜK BİR MİLLETİZ’

Türk milletinin büyük bir millet olduğunu belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Bu millet, tarihi boyunca hiçbir zaman günlük işlerle uğraşmamıştır. Bizim hiçbir zaman durup nerede olduğumuzu saymamız mümkün olmamıştır. Tıpkı nice maceralar yaşadığımız gibi, bu ülkeyi de hep sağından, solundan çekerek, her şeyin olduğu yerde. Bu ülkenin düşmanları bu milleti boğmak istediler, geçmişi unutmayacağız, ne zorluklara katlandığımızı unutmayacağız, yaşadığımız çağı anlayan, bu çağı yorumlayan, çağın gereklerini yerine getiren insanlarla yolumuza devam etmeliyiz. Bu çağın gereklerini yerine getirirken unutmayacağımız temel unsur, her birini ‘Peygamber’ olarak göreceğimiz insandır. İnsanın kutsallığı, insanın yüceliği, insanın yüceliği, insan asil bir yaratıktır.Bunun bilincinde olarak insana dokunmak, insanın durumunu iyileştirmek için her türlü çabayı ortaya koymak zorundayız.Çok şükür Türkiye olarak Cumhuriyetimizin ilk yüzyılını geride bırakıyoruz.Güçlü bir Türkiye Cumhuriyetin ikinci yüzyılına verilen isim ve güçlü bir güç. Yüzyılı olduğuna inandığımız yeni bir döneme giriyoruz. Türk Asrının kapılarını sonuna kadar açan milletimizin istikametinde güçlü bir Türkiye kurmanın gayreti içerisindeyiz. Nitelikli bir gelecek Türk Yüzyılının önemli beklentilerinden biridir.”

‘AİLEYİ GÜÇLENDİRMEK VE KORUMAK İÇİN GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ’

Nitelikli bir gelecek yaratmanın yollarını anlatan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, “Nitelikli bir gelecekten bahsediyorsak, sağlam bir ideali ortak milli hedef haline getirmek zorundayız. İkinci temel unsur ise; Bu ideali gerçekleştirecek ve gelecek nesillere aktaracak sağlam bir toplumsal yapının oluşmasını sağlamak, maalesef çeşitli tehlikelerle de karşı karşıya olan aile yapımızı güçlendirmek temel görevlerimizden biridir. Bunun için de gerekli adımları atacağız. Yapacağımız yeni anayasa çalışmasında Türk ailesinin güçlendirilmesi ve korunması, güçlü bir toplumsal yapının gelecekte de devam edebilmesi, içimizdeki farklılıkları bir güç unsuru olarak kabul edebilmemiz için sağlam bir toplumsal yapı şarttır. Güçlü toplumsal yapımımızın kıymetli bacakları Mağdurları kucaklamak, onların ellerinden tutmaktır.Biz mahsur kalana, zayıfa, mağdura yardım etmekle meşhur bir milletiz.Nitelikli bir geleceğin üçüncü temel kuralı güçlü insan kaynağına sahip olmaktır. Nitelikli bir gelecek kurmak için en temel unsurumuz güçlü bir devlet yapısına sahip olmaktır. Devlet gasp edilecek yer değil, devlet milletin verdiği yetkiyle millete hizmet edecek bir makamdır, hizmet yeridir. Devletin yeniden yapılandırılarak hızlı ve aktif karar alan bir sisteme dönüştürülmesi amacıyla milletimizin kararıyla Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçmiş bulunmaktayız.

‘YENİ REFORMLAR ÖNEMLİ’

Güçlü devlet sisteminden kastının sadece devletin değil milletin gücü olduğunu belirten Kurtulmuş, “Güçlü bir devlet yapısının değerli unsurlarından biri de adaletin ve merhametin kurumsallaşmasıdır. Güçlü bir devlet yapısı inşa edin.Türkiye’de sanayileşme, eğitim alanında atılan adımlar ve siyaset alanında başarı hiç kuşkusuz demokrasinin genişlediği dönemlerde olmuştur.Ufuk sahibi olduğu görülmemiştir.Konuşabilirsek konuşabilirsek Nitelikli bir gelecek için bugün Türkiye’de demokratik ortamın gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır.Artık devlet yapısının güçlendirilmesi açısından yüksek standartlarda bir demokrasinin inşa edileceği bir döneme girmekteyiz.Türkiye’nin temel hukuk metinlerinin yeniden yazılması Yeni reformlar Çağdaş, ulusal, katılımcı ve kapsayıcı yeni bir anayasa yapmak görevimizdir.Yeni bir iç düzenlemeyle TBMM’nin işleyişinin daha akılcı, daha demokratik ve daha hızlı olmasını sağlamak da gündemimizdedir. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Bu nedenle Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu gibi diğer konuların güncellenmesi de önümüzdeki konuların başında geliyor” dedi.

‘İMAM HATİP OKULLARIMIZIN GÖREVİ MUHTEŞEM’

İlklerin şehri olarak bilinen güzel Uşak’ın elektriği ilk kullanan şehir olduğunu, ilk şeker fabrikasının kurulduğunu ve ilk çocuk kütüphanesinin açıldığını belirten Uşak Valisi Turan Ergün, şöyle konuştu: Sayısız medeniyete ev sahipliği yapan, milli mücadele döneminde bağımsızlık mücadelesinin fiilen sona erdiği şehrimizdir. Bugün Uşak, başta dokuma olmak üzere birçok sektörde ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam etmektedir. manevi, kültürel ve insani değerlere sahip kişiliklerle. Bu sorumluluk içerisinde imam hatip okullarımızın üstlendiği görev takdire şayandır” dedi.

‘EĞİTİM ÇOK YÖNLÜ BİR OLAYDIR’

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan programda yaptığı konuşmada eğitimin çok yönlü bir olay olduğunu belirterek, “Bir yanda gözbebeğimiz çocuklarımız. Bir yanda onların eğitiminden sorumlu sorumlu yöneticilerimiz, diğer yanda bu çocukların anne ve babaları.Veli bu eğitimin çok değerli bir parçası.Yani bu eğitimin şekilleneceği bir kısayol yok. ancak devletlerin kararıyla ve yalnızca öğretmenlerin eylemleriyle. Bu çok taraflı, çok fedakarlık gerektiren bir süreç. Sene başında, ortasında ve sonunda bazı profil testleri yapılmalı ki gelişmeleri anlayalım. Bu çocuklar, Yaptığımız iş daha doğru olsun. Türkiye’de 1 milyon 100 binin üzerinde devlet öğretmeni var. İmam hatip sayısı da 150 bin civarında. Normalde öğretmenlerin atanması memuriyet esasına göre yapılıyor. . Arkadaşlarımızı nasıl motive edebiliriz diye düşünmeliyiz. Kendi okullarımızdaki öğretmenlere değer vermeyi tercih edelim” dedi.

Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdullah Ceylan ise konuşmasında, “Buradan aldığımız güçle 65 yıldır mayalandığımız gibi Anadolu’nun dört bir yanından coşkuyla ayrılacağımıza inanıyoruz ve bu yolda ilerliyoruz. Derdine çare bulamadığımız, omuzlarını teslim etmediğimiz genç kardeşlerimizin hiçbirini bırakmadan, şevkle çalışacağız.”

‘İMAM HATİPLER BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR’

Uşak İmam Hatipliler Derneği (USİMDER) Lideri Harun Kaya, “Sizi kilometrelerce uzaktan buraya getiren ruh, imam hatiplerin ruhudur. İmam hatiplerin hayatı hep emekle geçti. Zamanı geldi, kısıtlamalar oldu, Zamanı geldi, kapandı, üçüncü sınıf vatandaş olarak görüldü. Allah’a hamdolsun. “Bir imam hatip lideri çıktı, prangaları kırdı ve imam hatipliler eski özgürlüklerine kavuştu. Bugün Türkiye’nin her yerinde imam hatipler başarıdan başarıya koşuyor” dedi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş, imam hatip okullarının kurulmasında emeği geçen herkesi şükranla andı. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, imam hatip mezunu olarak düzenlenen kongrenin imam hatip camiasına hayırlı olmasını diledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vip elit istanbul escort bayan numaraları
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler