Yaşam

Nefes Kesen Sahneleriyle ‘Society of the Snow’ Severlerin Bir Oturuşta İzleyeceği Hayatta Kalma Filmleri

Hayatta kalma mücadelesini konu alan filmler, izleyicinin kalbinin daha hızlı atmasını sağlayan nefes kesici sahneleriyle tanınır. Kar Cemiyeti severlerin tek oturuşta bitireceği filmleri sizler için listeledik.

Şimdiden izlemenin tadını çıkarın!

21. Tarama (2019)

IMDb’si: 6.1

Özet: Florida’da şiddetli bir kasırgayla karşı karşıya kalan genç bir kadın, bölgedeki diğer insanların aksine evini boşaltmamaya karar verdi. Kasırga yaklaşırken teknesine biner ve kayıp babasını bulmak için yola çıkar. Yaralı olmasına rağmen sonunda babasını ve köpeğini buldu. Ancak genç bayan babasını kurtarırken kendisini ve babasını sular altında kalan bir evde mahsur kalır. O anda tek tehlikenin kasırganın olmadığını anlayan ikili, tek amaçları suda avlanmak olan devasa timsahlara karşı kendilerini savunmak zorundadır.

Yönetmen: Alexandre Aja

Oyuncular: Kaya Scodelario, Barry Pepper, Morfydd Clark

20. Yukarıda Nasılsa Aşağıda da (2014)

IMDb’si: 6.2

Özet: Bir grup varlıklı insan, Paris’in gizli yer altı mezarlarını araştırarak daha önce hiç bilmedikleri bir maceraya atılma niyetindedir. Ancak yeraltı sokaklardan çok daha dolambaçlı ve gizemlidir. Kaşifler, her şeyden habersiz girdikleri bu tehlikeli yolculukta kendi şeytanlarıyla yüzleşecekler.

Yönetmen: John Erick Dowdle

Oyuncular: Perdita Weeks, Ben Feldman, Edwin Hodge

19. Sığlıklar (2016)

IMDb’si: 6.3

Özet: Nancy, tek başına sörf yapmaktan hoşlanan bir kadındır. Bir gün genç kadın dalgaların arasında yüzerken bir köpekbalığının saldırısına uğradı. Kendini kurtardı ama kıyıya çok yakın bir yerde mahsur kaldı. Zamanı azalan hanım, köpekbalığını yenerek hayata yeniden tutunabilecek mi?

Yönetmen: Jaume Collet-Serra

Oyuncular: Blake Lively, Angelo Lozano Corzo, Jose Manuel Trujillo Salas

18. Kusursuz Fırtına (2000)

IMDb’si: 6.5

Özet: 1991 sonbaharında Andrea Gill isimli tekne Gloucester, Massachusetts’ten demir alarak Kuzey Atlantik’in balıkçı sularına doğru yola çıktı. Yolculuğun başlamasından iki hafta sonra tarihte görülmemiş bir şey yaşandı…

Yönetmen: Wolfgang Petersen

Oyuncular: George Clooney, Mark Wahlberg, Diane Lane

17. Buza Karşı (2022)

IMDb’si: 6.5

Özet: 1909 yılında Kaptan Ejnar Mikkelsen liderliğindeki bir ekip Grönland’da Danimarka’ya doğru bir keşif gezisine çıktı. Bu geziye çıkmalarının amacı Grönland’ın tek parçadan oluşan bir ada olduğunu kanıtlamaktır. Mürettebatını gemiyle birlikte geride bırakan Mikkelsen, deneyimsiz mürettebat üyesi Iver Iversen ile buzları geçiyor. İki adam Grönland’ın bir ada olduğuna dair kanıt bulmayı başarır ancak gemiye geri dönmek beklediklerinden daha zor ve tehlikeli olacaktır.

Yönetmen: Peter Flinth

Oyuncular: Nikolaj Coster-Waldau, Joe Cole, Charles Dance

16. Başıboş (2018)

IMDb’si: 6.6

Özet: Birbirlerine tutkuyla aşık olan iki hevesli denizci Tami ve Richard, hayallerinin peşinden gitmek için okyanuslara yelken açarak bir maceraya atılırlar. Ancak bu yolculuk pek iyi gitmeyecektir. Okyanusun ortasında tekneleri bir kasırga nedeniyle alabora oldu. Kasırga dindikten sonra aklı başına gelen Tami, Richard’ın ciddi şekilde yaralandığını fark eder. Artık Tami kendini ve hayatının aşkını kurtarmak için amansız bir mücadele verecek.

Yönetmen: Baltasar Kormákur

Oyuncular: Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas

15. Kenar (1997)

IMDb’si: 6.9

Özet: Fotoğraf sanatına meraklı güçlü iş adamı Charles Morse, sevgili eşi Mickey, profesyonel fotoğrafçı Robert ve Robert’ın asistanını da yanına alarak özel uçağıyla Kuzey Amerika gezisine çıkar. Yolculuk sırasında uçak kazasından yalnızca Charles ve Robert kurtuldu. Hayatta kalmak için birbirine bağımlı olan iki adam arasındaki kibir ve ego savaşı, ikiliyi insanlıktan çıkarır. Charles ve Robert giderek daha fazla sinirlenseler de doğal seçilim kendini bir kez daha gösterecektir.

Yönetmen: Lee Tamahori

Oyuncular: Anthony Hopkins, Alec Baldwin, Elle MacPherson

14. Hayatta (1993)

IMDb’si: 7.1

Özet: Uruguay ragbi takımının yaşadığı bir olaydan yola çıkan film, takımın And Dağları’na düşen uçağının ardından verdiği hayatta kalma mücadelesini konu alıyor. Ekibin her üyesi hayatta kalma içgüdüsüyle bu dağlardan kaçmak için elinden geleni yapıyor; Müritlerinin bir kısmını zorlu hava ve coğrafya şartlarına kurban etseler de Allah’a olan inançlarını kaybetmemeye ve ailelerinin yanına dönmeye çalışırlar.

Yönetmen: Frank Marshall

Oyuncular: Ethan Hawke, Vincent Spano, Josh Hamilton

13.Everest (2015)

IMDb’si: 7.1

Özet: Everest’e tırmanan iki grup dağcının karşılaştığı yoğun kar yağışı, büyük bir felaketin habercisidir. Kar fırtınası her zamankinden daha şiddetlidir ve herkes için büyük bir yaşam mücadelesi başlar.

Yönetmen: Baltasar Kormákur

Oyuncular: Jason Clarke, Jake Gyllenhaal, Josh Brolin

12. Ben Efsaneyim (2007)

IMDb’si: 7.2

Özet: Korkunç bir virüsün yayılmasını engellemeye çalışan genç bilim adamı Robert Neville maalesef başarılı olamadı. Robert’ın tüm tecrübelerine rağmen hayatta kalan vücudu başarısız oldu ve vücudu mucizevi bir şekilde söz konusu virüse karşı bağışıklık kazandı. Üç yıldır her gün başka hayatta kalanları arayan genç adam, kimseyi bulamasa da aslında yalnız değildir. Kendi kanını kullanarak virüsün etkilerine karşı bir ajan yaratmak isteyen bu adamın zamanı hızla daralıyor.

Yönetmen: Francis Lawrence

Oyuncular: Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan

11.Kon-Tiki (2012)

IMDb’si: 7.2

Özet: 1947 yılında 5 kişilik bir ekiple Pasifik Okyanusu’nu geçmeye çalışan Kaşif Thor Heyerdahl’ın amacı, Kristof Kolomb öncesi dönemde Güney Amerikalıların denizleri aşarak Polinezya’da yerleşik bir hayat yaşadıklarını kanıtlamaktı. ada. Yolculuk için ihtiyacı olan her şeyi sponsor bularak elde eden kaşif, 8 bin kilometrelik uzun bir maceraya yelken açıyor. Bu macera bazı tehlikeleri de beraberinde getirecektir.

Yönetmen: Joachim Rønning, Espen Sandberg

Oyuncular: Pal Sverre Valheim Hagen, Anders Baasmo Christiansen, Gustaf Skarsgård

10. Tavşan Korumalı Çit (2002)

IMDb’si: 7.4

Özet: 1930’larda fakir Avustralya yerlilerinin çocukları gizemli bir şekilde ortadan kayboldu. Kaçırılan bu saf çocuklar, memleketlerinden uzak bir yerdeki köle kampına götürülür ve oradan zengin ailelere hizmetçi olarak satılır. Kaderlerine sorgusuz sualsiz boyun eğmek zorunda kalan çaresiz çocuklardan üçü, bu zulme boyun eğmemekte kararlıdır.

Yönetmen: Philip Noyce

Oyuncular: Kenneth Branagh, Everlyn Sampi, Tianna Sansbury

9. İmkansız (2012)

IMDb’si: 7.5

Özet: Maria ve Henry, 3 çocuklarıyla birlikte kış tatilini geçirmek için Tayland’a giderler. Bu tropik cennette birkaç gün eğlenceli vakit geçirmek isteyen aile, 25 Aralık gecesi düzenlenen Noel partisine giderek bol bol eğlenir. Ertesi sabah havuzun tadını çıkarırken ortalık müthiş bir gürültüyle sarsılmaya başlar. Maria ve Henry dehşet içinde donup kalırken dev dalgalar otelin duvarlarının üzerinden son hızla onlara doğru geliyor!

Yönetmen: Juan Antonio Bayona

Oyuncular: Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland

8. 127 Saat (2010)

IMDb’si: 7.5

Özet: Genç dağcı Aron Ralston, kimseye haber vermeden çıktığı yolculuk sırasında Utah yakınlarındaki Moab bölgesinde büyük bir kaya kesiğinin ortasında mahsur kalır. 5 gün boyunca hayatta kalmak için elinden geleni yapan Aron’u kurtaracak kimse yoktur. Onun tek çaresi kendisidir…

Yönetmen: Danny Boyle

Oyuncular: James Franco, Amber Tamblyn, Kate Mara

7. Apollon 13 (1995)

IMDb’si: 7.7

Özet: Apollo 13 ekibi aya gitmeye hazırlanıyor. Dönemin en ünlü astronotları Jim Lovell, Fred Haise ve Jack Swigert’tan oluşan ekip, tüm hayatlarını bu heyecan verici göreve hazırlanarak geçirdi. Şu anda her şey yolunda gidiyor gibi görünüyor. Ta ki aya ulaşmadan oksijen tanklarından biri patlayıp ölümle imtihan başlayana kadar…

Yönetmen: Ron Howard

Oyuncular: Tom Hanks, Bill Paxton, Gary Sinise

6. Yerçekimi (2013)

IMDb’si: 7.7

Özet: Dr. Ryan Stone, emekliliğinden önce son bir görevi üstlenen başarılı bir tıp mühendisidir. Astronot Matt Kowalsky’nin eşlik ettiği bu uzay yolculuğunda her şey yolunda giderken, bir gün keşif gezisi sırasında beklenmedik bir felaketle karşılaşırlar. Göktaşı çarpması sonucu mekiği paramparça olan bu iki bilim adamı, uzay boşluğunda çaresiz kalır. Dünyayla bağlantıları tamamen kesilen bu adamlar, oraya dönmenin bir yolunu bulabilecekler mi? Onu bulabilecek mi?

Yönetmen: Alfonso Cuaron

Oyuncular: Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris

5. Uzaklaşmak (2000)

IMDb’si: 7.8

Özet: FedEx adlı tanınmış bir şirkette sistem analisti olan Chuck Noland, şirketiyle ilgili sorunları çözmek için dünyayı dolaşıyor. Uzun süreli bir ilişkisi olan ve yoğun programı nedeniyle evlenme fırsatı bile bulamayan Noland, Noel arifesinde bir telefon alır ve bazı işlerini halletmek için Malezya’ya gitmesi gerektiğini öğrenir. Adam Güney Pasifik’te uçarken uçak bilinmeyen bir nedenle düştü.

Yönetmen: Robert Zemeckis

Oyuncular: Tom Hanks, Helen Hunt, Nick Searcy

4. Kıyamet (2006)

IMDb’si: 7.8

Özet: Maya uygarlığında bir kabile barış ve huzur içinde yaşamaktadır. Ancak bir gün, efendilerine kurban edecek köle arayan savaşçıların beklenmedik bir saldırısına uğrarlar. Jaguar Paw adında bir adam, hamile karısını ve oğlunu korumak için onları saklayarak savaşa geri döner. Tutulma sonucu şansın kurbanı olmaktan kurtulan bu adamın tek amacı karısını ve oğlunu kurtararak hayatta kalmaktır.

Yönetmen: Mel Gibson

Oyuncular: Rudy Youngblood, Raoul Trujillo, Dalia Hernández

3. Marslı (2015)

IMDb’si: 8

Özet: Mars’a görev için gönderilen astronotlar, şiddetli bir fırtınaya maruz kalırken arkadaşları Mark Watney’in öldüğünü düşünür ve onu şansına bırakır. Watney gözlerini açtığında her şey için çok geçtir. Grubu onu hiçliğe terk etti. Ancak Mark ölmemeye kararlıdır. Keskin zekası ve dayanıklılığıyla toprakla temas kurmaya çalışır. Başarılı olduğunda milyonlarca kilometre ötedeki bilim insanları bu adamı evine döndürmek için ellerinden geleni yaparken, onu terk eden ekip arkadaşları da zor bir karar vermenin eşiğine gelecektir.

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig

2. Diriliş (2015)

IMDb’si: 8

Özet: Hugh Glass, hayvanları kürkleri için avlayan bir organizasyonda çalışan deneyimli bir tuzakçıdır. Ancak avlandıkları bölgelerde hem yerel Kızılderililer hem de Fransız birlikleri dolaşıyor. Av sonrası boz ayı tarafından ölümcül şekilde yaralanan Glass, hız kesmemek için grubu ölüme terk etti. Ancak bölgeyi herkesten daha iyi tanıyan avcı Glass hayata tutunur ve yaraları yavaş da olsa iyileşir. Çünkü hayata tutunmak için çok geçerli bir nedeni var…

Yönetmen: Alejandro González Iñárritu

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson

1. Vahşi Doğaya Doğru (2007)

IMDb’si: 8.1

Özet: Önemli bir üniversiteden dereceyle mezun olan Christopher aynı zamanda başarılı bir sporcudur. Mezuniyet sonrası bir davette ailesine istediği hayatın bu olmadığını, bir şeylerin eksik ve yanlış olduğunu söyler. Genç adam tüm mal varlığını hayır kurumlarına bağışlayıp sahip olduğu her şeyi evde bırakarak bambaşka bir hayata doğru uzun bir yolculuğa çıkar. Alaska’nın ıssız ormanlarında sona eren bu yolculuk sırasında ve sonrasında Christopher, hayatını kökten değiştirecek bazı insanlarla tanışacak, hayatın anlamını ve ölümün kaçınılmazlığını en sert haliyle deneyimleyecektir.

Yönetmen: Sean Penn

Oyuncular: Emile Hirsch, Marcia Gay Harden, William Hurt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vip elit istanbul escort bayan numaraları
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler